24.11.09

Vierassanat turhaan isolla

Mistähän johtuu, että vierassanat kirjoitetaan usein perusteettomasti isolla alkukirjaimella? Näin tekevät mainosmiehet mutta myös muut kirjoittajat. Tyydytään vastedes pelkkään bonukseen ja luovutaan kaikenlaisista "Bonuksista, YkkösBonuksista, Super Bonuksista".

6 kommenttia:

Pirkko Limnell kirjoitti...

Voisimme luopua koko bonuksesta, ei pelkistä väärin kirjoitetuista sanoista. Järjestelmä on järjetön, mutta juuri kukaan ei huomaa, että keisarilla ei olekaan vaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Mainosnaisena pitää todeta, että me emme pääse keksimään näitä bonusnimiä. Ne tulevat valitettavan usein suoraan yritysjohdon/yritysmarkkinointi-ihmisten päästä. Siinä vaiheessa, kun koettaa huoltaa kieltä, sanotaan, että no, noin on jo päätetty. Sama koskee YritysNimiä, joissa on leikitti isoilla kirJaimilla mitEn sattUu.

Riitta kirjoitti...

Onpa mukavaa saada kommentteja. Varsin kiinnostavaa olisi selvitellä juuri tuota nimeämistä: miten nimenanto etenee, keneltä kysytään neuvoa, mitä asioita otetaan huomioon. Tekstintekijöitä ei ainkaan kuulla tarpeeksi.

Ilahduttavaa oli myös kuulla mainosnaisen näkökulma asiaan. Alanpa epäillä, että arvostelu on kohdistunut väärään ryhmään. Pyydän heti oikeita syyllisiä ilmoittautumaan!

Anonyymi kirjoitti...

Usko tai älä, nimeäminen on usein melkoista "suorittamista". Hyvät nimet tahtovat olla käytössä. Huonoja ei halua kukaan.

Mainosnaisen työssä nimien keksiminen on yksi vaikeimmista asioista. Kyllähän sitä kirjoittaa vaikka 50-sivuisen esitteen mutta nimi!

Anonyymi kirjoitti...

Iso B pomppaa paremmin ihmisen silmään. On melko pikkusieluista kitistä oikeinkirjoituksesta, tehdä nyt blogi aiheesta..

Anonyymi kirjoitti...

S-ryhmän tuotteet kerryttävät bonusta, joka on varmaankin S-ryhmän kehittelemä tuote. Eikö se silloin ansaitse ison alkukirjaimen? Siis ainakin siinä tapauksessa, että kyseessä on tuotteen nimi?