18.4.10

Hullu Kirjoitusasu

Nimien ensimmäinen osa kirjoitetaan isolla alkukirjaimella ja muut pienellä. Hyvä sääntö!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hullut Päivät on haluttu tehdä brändiksi, se on jopa rekisteröity tavaramerkki, ja brändinomaisuutta korostetaan isoilla alkukirjaimilla. Kai tämä on yhtä oikein tai väärin kuin Helsingin Sanomat, Akateeminen Kirjakauppa tai Kansallis-Osake-Pankki. Hulluja päiviä voidaan viettää missä ja koska vaan yhtä hyvin kuin vaikka surullisia päiviä, kun taas Hullut Päivät on liikeyrityksen kampanjan nimi. Iso omena on suurikokoinen hedelmä mutta Iso Omena on kauppakeskus.
Onkohan äidinkielentaitoni ihan rapistunut kun tuo ei häiritse minua oikein lainkaan. Sen sijaan esim. Sampo Pankki tai OmaTakaus häiritsee ja paljon.. jostain syystä :)

Riitta kirjoitti...

Kiitos kommentista. On mukavaa, kun kieliasiat herättävät keskustelua. Olen samaa mieltä siitä, että erisnimet ja yleisnimet on erotettava toisistaan. Mielestäni kuitenkin riittää, että useampiosaisen erisnimen ensimmäinen osa kirjoitetaan isolla. On siis mahdollista syödä isoa omenaa Isossa omenassa ilman sekaannuksia.

Samoilla linjoilla olemme yhdysmerkkien ja karavaanityylin suhteen.

Aurinkoista kevään jatkoa!

Tiivi kirjoitti...

Lehdessä oli mainos:


Resteam tukun Sisustus ja Lahjatavara myymälän

AVAJAISET 24.4.
lauantaina klo 10-15

Astu siis sisään Sisustajan unelma kauppaan

Tervetuloa!

kauniitkodit.blogspot.com

Riitta kirjoitti...

Hauska löytö. Melkoinen määrä virheitä on saatu mahtumaan lyhyeen tekstiin. Jollain lailla erityisen hauskalta tuntuu tuo "Sisustajan unelma kauppa".