3.3.16

Mitä kummaa: "OPn" ja "OPssa"?

Onko kaksoispistekin joutunut brändin vaalijoiden kieltolistalle yhdysmerkin ja taivutusmuotojen mukana? Lyhenteisiin pääte merkitään kaksoispisteen avulla, jos lyhenne luetaan kirjaimittain (OP:n). Jos taas lyhenne luetaan sanana, pääte merkitään ilman kaksoispistettä (Kelan). "OP-ryhmään" voinee myös lisätä suosituksen mukaisen yhdysmerkin brändin kärsimättä. – Kiitos Sallalle vinkistä.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Tapaus muuttuu kiinnostavaksi: OP-ryhma käyttää tviiteissäänkin OPn-merkintää. Mistä on kyse? Perustelut on hauska kuulla. https://twitter.com/ParkkinenHenri/status/705662117463117824

Riitta kirjoitti...

OP vastaa Twitterissä: "OP-nimen omistajana olemme valinneet tämän kirjoitustavan, koska OP ei ole lyhenne vaan Osuuspankin ja Pohjolan liitosta syntynyt, ryhmällemme rekisteröity erisnimi."

Kommentoin edellistä samoin Twitterissä: "Näin ollen OP lausuttaisiin siis 'op' eikä 'oopee'. Kirjaimittainen lukutapa vaatii kaksoispisteen ennen päätettä (sanana: OPia, OPiin). Kyse on siis suosituksen mukaisesta päätteen merkitsemisestä. Vakiintuneita merkintätapoja kannattaa noudattaa."