13.8.09

Visuaalista viroa

Kumussa merkitkin ovat niin tyylikkään pelkistetyttyjä, että vartijan täytyi kertoa niiden merkitys. Uskaltaisitko mennä tästä ovesta?

5 kommenttia:

Tine kirjoitti...

Tämähän on ihan selkeä, etenkin, jos viereisessä ovessa on vastaava merkki, jossa kolmio on kärki ylöspäin. Hyvinkin monen symbolin merkitys voi jäädä epäselväksi ympäristöstä ja asiayhteydestä irrotettuna. Ihan uteliaisuudesta, mikä muuten on kumu (vai Kumu)?

Riitta kirjoitti...

Samaa mieltä! Ongelmana olikin se, että merkit eivät olleet vierekkäin, vaan eri puolilla aulaa. Yhdessä kolmiot olivat sekä ymmärrettäviä että tyylikkäitä.

Kumu on Eesti Kunstimuuseum (tässäkin lyhenne taas heikensi ymmärrettävyyttä). Museossa kannattaa poiketa, rakennus on suomalaisen arkkitehdin Pekka Vapaavuoren suunnittelema.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä merkki on yleisesti käytössä Virossa, joten sen ymmärtäminen tuottaa ongelmia vain ulkomaalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää, että en ymmärrä noiden merkitystä, vaikka ne olisivat vierekkäinkin. Kumpi on kumpi ja millä perusteella? Viime viikolla Virossa...

Anonyymi kirjoitti...

Olen pikkasen myöhässä kun kommentoin tänne, mutta niille on helppo ja yksinkertainen selitys. Kun kolmion kärki on alaspäin, nuo kaksi 60 asteen kulmaa kuvaavat miehen leveitä hartioita. Vuorostaan, kun kolmion kärki on ylöspäin, se kuvaa naisen hameen helmaa.