15.1.11

Jo kahdeksatta vuotta...

Saunalahti jatkaa sinnikkäästi omalla oikeinkirjoituksen linjallaan Kielipoliisin huomautuksista huolimatta: Pidä Pöpöt Poissa (23/2003). Turhia isoja kirjaimia ja yhdysmerkkien puuttumista perustellaan usein ulkonäkösyillä, mutta mikä mahtaa olla peruste pilkun ja pisteen poisjättöön?

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Tuskinpa pilkuttomuus on tässä mikään harkittu valinta, muttei ihan väärinkään: Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaan pilkkuohjeet sallivat pilkun pois jättämisen lyhyissä virkkeissä, joissa on yksisanainen päälause. Miten lyhyt virke sitten on riittävän lyhyt, sitä en tarkalleen tiedä. Olen muutenkin vähän sitä mieltä, että oikeinkirjoituksessa valinnanvapaus on omiaan lisäämään epätietoisuutta (ainakin välimerkeistä puhuttaessa).

Riitta kirjoitti...

Hyvä kommentti. Kokemukseni mukaan epäsuora kysymyslause jää yleensä pilkuttamatta, koska sitä ei tunnisteta sivulauseeksi. Saunalahden sivusto sopii muuten kokonaisuudessaan kielenhuollon harjoitukseksi, joten olen kanssasi samaa mieltä siitä, että pilkuttomuus ei ole harkittua.