25.3.22

Mitä nyt taas, Posti?

Postin tiedote naurattaisi, jos ei itkettäisi. Paljon mutkikkaammin ei voisi järjestää ja esittää eri postilajien jakoa.

Sanomalehti jaetaan tuttuun tapaan, mutta sen mukana voi olla myös "osa päiväpostia". "Postilähetys" tulee jonain "alueellisena vuoropäiväjakeluna". "Lähetyksiä" jaetaan seitsemänä päivänä, tosin ei kaikkia "tuotteita". "Yleispalvelulähetykset" eli "postimerkilliset lähetykset" jaetaan postilain mukaisesti, ja laki oletetaan tutuksi.

Pisteenä i:n päällä on 14 pallon havainnollistus pikkukuvineen ja värikoodeineen.


Tiedote jatkuu vielä kuvan alla. Siellä sotkuun vedetään mukaan hiilidioksidipäästöt, Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteet ja pohjoismaiset jakelumallit. Sillä lailla.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ne ovat ympyröitä, eivät palloja. Tottahan Kielipoliisi sen tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Se on yleispalvelulähetys eikä yhteispalvelulähetys. ;)

Riitta kirjoitti...

Termit täsmällisiksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Se on hiilidioksidi, ei "hiilidioksiidi".

Anonyymi kirjoitti...

Suurin ongelma on postilaki joka mahdollistaa palvelujen heikennyksen. Itselleni tulee paljon postia. Tiedän ettei posti kulje kovin nopeasti ja lähetyksiä häviää. Ehkä tuo vuoroviikkojakelu mahdollistaa sen että posti voi tarjota jakajille kokopäivätyötä. Minusta tuo oli selkeä kuvaus suuresta kokonaisuudesta. Ja siitä että yritetään löytää keinoja hoitaa postinjakelu tilanteessa jossa kannattavuus heikkenee kaiken aikaa. Sekin auttaa jos vaikka kirjoittaa postikortin kerran viikossa. Kaverille, mummolle tai hyväntekeväisyyteen. Kortti on yllätyksellinen ja tuo iloa ja hymyn kasvoille. Olisi myös hyvä jos postin työntekijöiden arvostus nousisi. Ei ole heidän vikansa ettei resursseja ole. Ja rekrytointi vaikeutuu kun arvostusta ei ole.

Riitta kirjoitti...

Oikein nauratti tuo "hiilidioksiidi". Sen siitä saa, kun vihapäissään kirjoittaa. Kiitos oikoluvusta, nyt on korjattu.

Edellisessä kommentissa arvostan myönteistä näkökulmaa.