15.4.15

Paulig teki mokan

Juhlamokkahan kirjoitetaan pakkauksessa ja mainoksissa "Juhla Mokka". Silmä tottuu virheelliseen kirjoitusasuun, kun sitä näkee tarpeeksi usein. Silmäni avautuivat vasta Merin kolumnia lukiessani. Ja nyt ottaa pannuun. :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kenen ihmeen Merin? Nettiin kirjoitettaessa tällaisissa pitää olla aina linkki tai muu selitys ulkopuolisia lukijoita varten. Tämä siis opettajalle opetukseksi.

Riitta kirjoitti...

Merin kolumni on harjoitustyö, ja se julkaistaan myöhemmin. Heti kun se on julkaistu, linkitän jutun. Opetus on aina paikallaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on tämä Meri, josta niin kauheasti kirjoitetaan, muuten on? En tiedä hänestä muuta kuin että taitaa olla myöhässä kolumninsa kanssa.

Anteeksi vinoilu, mutta tästä näkee, miten menee vikaan jos ei mieti nettiin kirjoittaessaan kontekstia ja sitä, mitä lukija tietää ja mitä ei. Teillä siellä luokassa tietenkin tiedetään, kenestä puhutaan, mutta lukija ei välttämättä tiedä.

Hyviä juttuja täällä muuten, ei pidä luovuttaa vaikka vähän arvostelenkin, ja etenkään ei siksi.

Riitta kirjoitti...

Kiitos palautteista. Merin juttua ei tosiaan vielä ole julkaistu, mutta linkki Utain-blogiin tulee ensi tilassa. Koko nimeä ei ole mainittu, koska en ole siihen kysynyt lupaa. Toisaalta ei nimi eikä kolumnikaan ole tämän jutun ydin. :)

Riitta kirjoitti...

Nyt on Merin kolumni julkaistu ja linkitetty. Tervemenoa lukemaan: http://utain.uta.fi/sis%C3%A4lt%C3%B6/suo-kuokka-ja-juhlamokka. :)